Tuomas N.

oppia kitara

Olitko itseoppinut ennen kuin kävit kitaratunnilla Roon kanssa ja miksi olet päättänyt hankkia kitaransoitonopettajan?
Tuomas N:
 Olin ottanut tunteja 70-luvulla Ivan Putilinilta (klassisen alkeita) ja Oulunkylän pop-jazz-opistossa, vaikka on pakko lisätä, että silloinen soitto-opetus ei ollut kovin hyvää eikä motivoivaa. Palasin kitaransoittoon 30 vuoden tauon jälkeen ja ajattelin ottaa tunteja, jotta ruoste karisisi ja saisin uusia ideoita.

Onko kommunikaatio helppo Roon kanssa? Tuntuuko, että Roo ymmärtää sinun tavoitteesi ja tarpeesi? 
Tuomas N
:
 Kommunikaatio onnistuu hyvin, vaikka suomi ei olekaan Roon äidinkieli. Hän näkee terävästi ja tarkasti soiton puutteet ja kehittämistä tarvitsevat alueet. Lisäksi hänen tekninen repertuaarinsa on laaja — se kattaa käytännössä kaikki modernit sähkökitaratyylit.

Opetteleeko Roo musatyylin joka kiinnostaa sinua?
Tuomas N:
 Tässä meillä ehkä suurin ero: en ole lainkaan sisällä metal-tiluttelussa enkä kuuntele sellaista musiikkia. Toisaalta tämä teki kohtaamisen mielenkiintoiseksi. Sitä paitsi halusin kehittää nimenomaan tekniikkaa, ja siihen metalkitaristin harjoitukset ovat erinomainen apu.

Kuinka tyytyväinen olet tällä hetkellä kitaransoitto taitoihisi, saavutatko tavoitteesi?
Tuomas N:
 Tunnit auttoivat paljon. Opin sweepin ja tapin alkeet, mitkä kuuluivat päätavoitteisiin. Sain kotiin hyviä arpeggio- ja skaalaharjoituksia, joista on iloa vuosiksi eteenpäin.

Soitatko bändissä ja miten tunnit auttavat sinua bändisoitossa?
Tuomas N:
 Tekniikan yleisen kehittymisen myötä auttoivat, emme käyneet sinänsä mitään omien bändieni ohjelmistossa olevia kappaleita läpi.

Eteneekö Roo liian nopeasti tai hitaasti?
Tuomas N:
 Roo reagoi hyvin oppilaan toiveisiin, joten tässä suhteessa ei ollut ongelmaa.

Suosittelisitko kitaratunteja kaverille?
Tuomas N:
 Ilman muuta suosittelisin. Tunneilla kannattaa käydä, koska kotona soittaminen aiheuttaa helposti jumittumisen samoihin kuvioihin ja lickeihin. Hyvältä opettajalta saa uusia ideoita ja lisäksi hän huomaa vanhat ongelmakohdat nopeasti. Roo on juuri tällainen opettaja. Roolta saa myös hyviä vinkkejä kitaran ja oheislaitteiden hankinnasta ja niiden “viilaamisesta”. Ainoa mitä jäin kaipaamaan oli kitaratekniikoiden opettelu kappaleiden kautta. Sitäkin kyllä olemme tehneet kerran ja varmasti tätä puolta saisi lisää tunneille vain esittämällä Roolle toivomuksen tästä.

Onko tuntien ilmapiiri liian rento tai liian vakava?
Tuomas N:
 Sopiva!

Onko motivaatiosi soittaa kitaraa noussut?
Tuomas N:
 Kyllä. Sain todellista lisäbuustia vanhan harrastuksen elvyttämiseen

Visit Us On YoutubeVisit Us On FacebookCheck Our Feed