Pihla P.

Olitko itseoppinut ennen kuin kävit kitaratunnilla Roon kanssa ja miksi olet päättänyt hankkia kitaransoitonopettajan?
Pihla P: Opettelin itse noin puoli vuotta, mutta en oppinut soittamaan mitään kunnolla. Eka soittotunti oli lähinnä surkuhupaisaa, en ollut itseoppinut vaan itseyrittänyt. Idea soittotunneista tuli kaverilta, kun ei pystytty soittamaan mitään yhdessä, ensin suutuin nälvimisestä, mutta päätin silti kokeilla tuntien hyödyllisyyttä.

Onko kommunikaatio helppoa Roon kanssa? Tuntuuko, että Roo ymmärtää sinun tavoitteesi ja tarpeesi?
Pihla P: Roo ymmärtää hyvin ja kommunikaatio toimii kun osaa englantia ja suomea, koskaan ei ole tarvinnut selittää useammin kuin kahdesti, mitä tarkoittaa 🙂 Roo ymmärtää tavoitteeni , jos kerron niistä, ja niiden pohjalta Roo tuntuu usein ymmärtävän tarpeeni jopa paremmin kuin minä itse!

Löytyykö Roon studiosta sopivat tilat ja tarvikkeet? Mitä laitteita puuttuu sinusta?
Pihla P: Ei ole vielä tullut eteen mitään puutteita tarvikkeissa

Opetteleeko Roo musatyylin joka kiinnostaa sinua?
Pihla P: Roo opettelee jopa vapaa-ajallaan biisejä minua kiinnostavasta musatyylistä, vaikkei se ole hänen ominta alaa. Tunneilla pääsee itse vaikuttamaan mitä soitetaan, ja Roo opettelee kiltisti mitä käsketään 😉

Kuinka tyytyväinen olet tällä hetkellä kitaransoitto taitoihisi, mitä haluaisit parantaa, saavutatko tavoitteesi?
Pihla P: Tavallaan olen tyytyväinen, olen oppinut nopeammin kuin uskoin. Soittaminen on kuitenkin epätasaista ja –sujuvaa. Osaan montaa asiaa osittain, mutta en kokonaisuuksia. Haluaisin oppia soittamaan sujuvammin, mikä helpottaisi bändin kanssa soittamista. Haluaisin myös pystyä soittamaan sooloja.

Soitatko bändissä ja miten tunnit auttavat sinua bändisoitossa?
Pihla P: Soitan bändin tapaisessa, minä+rumpali+laulaja, missä kaikki ovat yhtä noviiseja kuin minä. Roo on antanut vihjeitä bändisoittoon ja esim metronomin kanssa harjoittelu auttaa. Tehokkainta bändiharjoittelu on kuitenkin silloin kun koko bändi on koossa. Roo opettaa soittamaan kitaraa, jonka jälkeen on helpompaa opetella soittamaan bändin kanssa.

Eteneekö Roo liian nopeasti tai hitaasti?
Pihla P: Roo vaatii sopivan paljon, ei jäädä junnaamaan paikalleen. Uskon myös, että jos tahti ei  miellyttäisi, riittäisi jos sanoo asiasta.

Suosittelisitko kitaratunteja kaverille?
Pihla P: Olen suositellutkin kaverille, koska olen itse pitänyt tunneista. Ehdottomasti paras opettaja kokeilemistani, ei liian teoria painotteista, mutta silti edistytään.

Onko tuntien ilmapiiri liian rento tai liian vakava?
Pihla P: Roon tunneille on hauska mennä, ilmapiiri on rento, eikä Roota tarvitse pelätä. Roon kanssa asetetaan tavoitteita, joten tunneilla kuitenkin treenataan, ei soitella. Ilmapiiri on rento, mutta opetus tehokasta.

Onko motivaatiosi soittaa kitaraa noussut?
Pihla P: Ehdottomasti nousi, kun soitto alkoi sujumaan edes kohtuullisesti. Oli turhauttavaa soittaa yksin, kun mitään ei oppinut, joka päivä oli yhtä vaikea soittaa. Ei toi ”perse edellä puuhun” –tekniikka ollut se paras mahdollinen.

Visit Us On YoutubeVisit Us On FacebookCheck Our Feed