Hannu Saarikko

oppia kitara

Olitko itseoppinut ennen kuin kävit kitaratunnilla Roon kanssa ja miksi olet päättänyt hankkia kitaransoitonopettajan?
Hannu S:
Mitään aikaisempaa kokemusta soittamisesta minulla ei ollut. Vain muutaman perussoinnun osasin soittaa akustisella kitaralla. Itseopiskeluna soittaminen ei tuntunut enää etenevän, ja siksi halusin saada ammattilaisen ohjausta ja opastusta. Kitaratunnit Helsinki osoittautui loistavaksi valinnaksi.

Onko kommunikaatio helppoa Roon kanssa? Tuntuuko, että Roo ymmärtää sinun tavoitteesi ja tarpeesi?
Hannu S:
Kommunikointi Roon kanssa sujuu loistavasti. Harjoittelu etenee opettajan ohjauksella, mutta oppilaan toiveita kuunnellen.

Löytyykö Roon studiosta sopivat tilat ja tarvikkeet? Mitä laitteita
puuttuu sinusta?
Hannu S:
Studiotila on rauhallinen ja viihtyisä ympäristö. Halusin käyttää harjoittelussa omaa kitaraa, vaikka studion välineet olisivatkin olleet käytettävissäni. Tuntien ajankohdat sovittiin joustavasti.

Opetteleeko Roo musatyylin joka kiinnostaa sinua?
Hannu S:
Roo selvitti musiikkimakuni jo ensimmäisellä tunnilla. Pidän blues- musiikista ja 60 -luvun pop-musiikista. Perusharjoitukset etenivät tältä pohjalta.

Kuinka tyytyväinen olet tällä hetkellä kitaransoitto taitoihisi, saavutatko tavoitteesi?
Hannu S:
Olen erittäin tyytyväinen saamaani opetukseen noin 1,5 vuoden ajalta. Olen ylittänyt reippaasti itselleni asettamat tavoitteet. Soittaminen on nyt paljon rauhallisempaa ja tekniikka on ihan eri tasolla.

Soitatko bändissä ja miten tunnit auttavat sinua bändisoitossa?
Hannu S:
En soita bändissä eikä se ollut tavoitteenakaan.

Eteneekö Roo liian nopeasti tai hitaasti?
Hannu S:
Mielestäni sopivasti. Luotan tässä suhteessa opettajan kykyyn arvioida oppilaan oppimiskyky ja kehittyminen. Ilmapiiri on sopivan rento ja harjoittelu pysyy mielekkäänä.

Suosittelisitko kitaratunteja kaverille?
Hannu S:
Suosittelen iästä riippumatta kaikille aloittelijoille kitaratunteja, koska oppiminen etenee paljon nopeammin ja virheet tulee korjatuksi heti.

Onko motivaatiosi soittaa kitaraa noussut?
Hannu S:
Soittelen nykyään noin 1-2 tuntia päivässä pitääkseni yllä soittotaitoa. Uuden kappaleen opettelun aloitan noin kerran kuussa. Tähän mennessä opittuja kappaleita ovat mm. Kolme Kitaraa, Surujen kitara, Love Me Tender, The House of the Rising Sun, Make me an Island… Uusin haasteeni on oppia soittamaan instrumentaalikappale “Valot”.

Kiitos Roo erinomaisen hyvästä, kannustavasta opetuksesta 1,5 vuoden ajalta!

Visit Us On YoutubeVisit Us On FacebookCheck Our Feed